Здравейте. Ще използвам темата, за да задам отново същият въпрос. Стока поръчана от Китай, влиза първо в Германия, където минава custom clearance и пристига в България без митническа декларация... Какво се прави в такива ситуации? Доста зачестила практика е това да се изпраща стока от китайците door to door. Някой имал ли е отново такъв казус и какво е решението?
Здравейте. Регистрирам фирма, която ще внася козметика от Германия. В момента на регистрацията на фирмата, сложих отметка за регистрация по ДДС по желание, но се чудя дали не прибързах и как ще бъде по-изгодно за фирмата. Знам, че при ВОП ДДС се начислява с протокол и в дневник покупки и в дневник продажби, съответно се нулира. Но от друга страна при продажба съм задължена да начисля и внеса ДДС, а няма да имам ДДС на разходите по покупката на стоката. Наясно съм и че след реализиране на 20 000 оборот от ВОП съм задължена да се регистрирам. Прочетох обаче, че при доставка на услуга ВОП си длъжен да се регистрираш, без значние от оборота. Стоката ще ми пристига с транспорт, най-вероятно DHL. Тогава кое правило важи за мен? Ще получавам и стока и услуга.Всъщност като цяло, мога ли да извършвам дейност без да съм регистрирана по ДДС, без да нарушавам някой закон? Благодаря предварително.
Дори и така да е, човека има 13 дни трудов стаж, а не 31, за да се приравняват  :smile1: Според мен де
Както и да ги броиш все са си 13 дни  :smile1:
Благодаря за бързият отговор. Аз също исках да се обадя или да пусна отговор по емайл, както правя обикновено, но на писмото няма нито телефон, нито емайл. Значи при това положение трябва да превеждам цялата заплата и то задължението никога няма да се изчисти. :blink:
Здравейте. Получихме запорно съобщение за наш работник за издръжка на 2 деца. Лицето се осигурява на 4 часа и получава чисто месечно възнаграждение 163.78лв.
В запорното съобщение пише: месечна издръжка по 170лв. от 07.03.2015г. до настъпване на законни причини за изменение или прекратяване на издръжката, неолихвяема сума - 2210лв., в полза на посочените по-горе лица, както и такси по изпълнението и разноски по изпълнението в размер на 186лв, също така и таксата по чл.53 в ползв на Районен съд в размер 236.16лв.
Общата сума е 2632.16лв.
В ГПК пише, че издръжката се уддържа цялата и след това се уддържат и стари задължения за издръжка. Аз какво да му уддържам, то заплатата му не стига само за месечната издръжка, камо ли за стари задължения... Има ли някакъв минимум, който му оставям или му взимам всичко? Благодаря предварително.